03-05-2017 – Organisatie Open Dutch Showcorps Championships is stichting geworden – Bron: ODSC

Op zaterdag 10 juni 2017 worden voor de negentiende maal de “Open Dutch Showcorps Championships” (ODSC) in Assen gehouden. Dit mega evenement voor showkorpsen werd de afgelopen achttien jaren met groot succes georganiseerd in Assen.

De afgelopen editie was al bijzonder voor de organisatie, doordat het ODSC erkend werd als officieel Nederlands Kampioenschap Show. Dit jaar is er opnieuw een mijlpaal in het bestaan van het ODSC. De Facilitaire Organisatie ODSC heeft zich omgevormd tot Stichting Open Dutch Showcorps Championships. Deze stichting is gevestigd in Assen. Naast het organiseren van het jaarlijkse evenement zal de stichting ook zaken ondersteunen die het ODSC promoten.

Mede doordat dit jaar ook het 4-jaarlijks Wereld Muziek Concours in Kerkrade wordt gehouden is de belangstelling om deel te nemen weer groot. Maar liefst 22 showbands uit geheel Nederland hebben zich ingeschreven. Daarmee kan met recht gezegd worden dat het ODSC een topevenement is in de Nederlandse showbandwereld en Assen op 10 juni voor één dag weer Showband stad van Nederland is.

Het evenement bestaat uit de volgende onderdelen:

09.30 uur – 17.00 uur
Showconcours: Een officieel concours voor alle stijlen showkorpsen in het stadion van Achilles 1894. Tevens Open Nederlands Kampioenschap Show voor basis-, midden- en topklasse.
Toegang showconcours: Kinderen t/m 4 jaar Gratis, Kinderen vanaf 5 t/m 12 jaar € 5,00 Vanaf 12 jaar € 10,00

19.00 uur – 22.00 uur
Open Dutch Showcorps Championships: Een spectaculaire Finals/Showprogramma in het stadion van Achilles 1894
Toegang Finals: Gratis

Tijdens het showconcours overdag in het Achilles-1894 stadion, zal het internationale One World System (OWS) als jurysysteem worden toegepast met top juryleden. Naast diverse recidivisten is er één showband die voor het eerst op het ODSC zal verschijnen, CMH Menaldum.

Het ODSC zal ook dit jaar een programma in winkelcentrum Marsdijk verzorgen. Naast optredens van enkele showbands, zal Muziekvereniging Oranje en de Orange Youth Band in het winkelcentrum optreden.

De spectaculaire Finals, waarin gestreden wordt om de titel “Open Dutch Showcorps Champion” zullen ’s avonds plaatsvinden in het stadion van Achilles 1894. Het publiek kan genieten van prachtige muzikale shows. Eén van deelnemers van de ODSC zal een uitnodiging toegewezen krijgen om deel te nemen aan de Taptoe Groningen. Tussen het ODSC en Taptoe Groningen is een samenwerkingsverband.

De facilitaire organisatie van de Open Dutch Showcorps Championships is ook dit jaar in handen van de Stichting ODSC, een groep vrijwilligers uit Assen e.o. Vanaf het najaar 2016 wordt al druk gewerkt aan de voorbereiding. Het gemeentebestuur van Assen geeft haar volledige medewerking om het evenement facilitair te ondersteunen. Daarnaast is de samenwerking met het bedrijfsleven en de ondersteuning vanuit diverse vrijwilligers van groot belang om dit evenement te laten slagen.

Deelnemers ODSC 2017:
Jeugdkorps Crescendo Opende
Music Kids Advendo Sneek
Jong DAP Apeldoorn
Jong Kamper Trompetter Korps Kampen
Jong Pasveer Leeuwarden
Showband Hollandia Bolsward
CMH Menaldum
Drumfanfare Avanti Groningen
Showband MCC Laren (NH)
Chr. Showband Excelsior Groningen
Mercurius Marching & Showband Assen
Jubal Zwolle
Show- & Marchingband Victory Den Haag
Showkorps Dindua Oldekerk
Showband DAP Apeldoorn
North Frisian Percussion Corps Dokkum
Showband Noordenveld Roden
Showkorps Oefening & Volharding Nuenen
Drum- en Showfanfare Jong Advendo Sneek
Kamper Trompetter Korps Kampen
Rijnmondband Schiedam
Showband Marum Marum