04-02-2016 – KNMO versterkt samenwerking ODSC – Bron: Korpsmuziek

Vrijdag 29 januari was een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de organisatie van het ODSC. In een gezamenlijke bijeenkomst van de KNMO en de facilitaire organisatie van de ODSC werd het ‘open Nederlands kampioen show’ tot 2020 toegewezen aan het ODSC. Door de FO ODSC wordt dit gezien als een belangrijke erkenning van al het vrijwilligerswerk van de afgelopen 17 jaar.

Het ONK Show zal gelden voor de basis-, midden- en topklasse, wat inhoudt dat de winnaars van het concours overdag, de titel ‘Nederlands kampioen’ verdienen. Het Nederlands kampioenschap voor de show in de jeugdafdeling zal bepaald worden tijdens het Nationaal Jeugdfestival in Vlissingen. De jeugdklasse blijft overigens wel een onderdeel van het ODSC programma.

Door bovenstaand besluit zal de 18e editie van het ODSC (dit blijft de naam van het evenement) een nieuwe dimensie krijgen. De Finals blijven bestaan en zal uiteindelijk de ODSC-kampioen opleveren. In Assen zal het 18 juni 2016 in ieder geval een groot showfestijn worden.

De komende maanden zal door de FO ODSC in samenwerking met de K.M.N.O. verder gewerkt worden aan de voorbereiding en uitwerking van het evenement. De inschrijving voor het ODSC staat al sinds eind 2015 open en er zijn al vele inschrijvingen. De komende tijd houden we iedereen op de hoogte van deze prachtige ontwikkelingen voor show minnend Nederland.